Reacties op het boek

Hier kunt u ervaringen van lezers bekijken en reacties achterlaten.

Webmaster

http://www.hoeraikhebhyperventilatie.nl

View more posts from this author
13 thoughts on “Reacties op het boek
 1. Tom

  Via deze weg wil ik je even bedanken. Ik heb je boek gelezen en voel me al dagen stukken beter.
  Alles wat je vertelt klopt voor mij. Tijdens het lezen zei ik tegen me zelf: ‘Verrek hij heeft gelijk’.
  Alex bedankt voor je verhaal en mijn eyeopener.

   
 2. J.G.

  Ik heb vorige week je boek gekocht nadat een collega erover vertelde.
  Een GEWELDIG boek heb het al 2 keer gelezen en ben van het weekend weer lekker wezen stappen. Dat was een half jaar geleden. Ik heb het sinds een half jaar heftig, maar door je boek ben ik er achter gekomen dat ik het al sinds oktober vorig jaar heb. Alleen was het toen chronisch na een traumatische ervaring.

  Ik kan nog niet helemaal zeggen dat ik er van af ben, maar heb er de volste vertrouwen in dat jou boek me gaat helpen.
  Het staat er allemaal zo goed in verteld. Ik wist natuurlijk al veel dingen hoe het werkte, maar je vertelt het op een goede manier die ook werkt.

  In 2 uur zal ik er niet meer van af komen, maar zeker heel snel…
  Heel erg bedankt voor je boek. Je zal er veel mensen mee helpen.

   
 3. AD

  Gister heb ik je boek “Hoera, ik heb hyperventilatie” ontvangen. Ik heb het nu 1x gelezen. Ik ga het nog een keer doen. Het is een heel goed boek, ik herken er heel veel (bijna alles) bij mezelf in. Gister had ik last van pijnlijke luchtwegen en spieren bovenin de rug. Toen ik een poosje in het boek aan het lezen was ging het veel beter op een gegeven moment.

   
 4. Lukvdh

  Ik las al heel wat boeken en boekjes over hyperventilatie. Heb er zelf chronisch last van.
  Ik vind dat de auteur in dit boekje teveel de nadruk legt op het feit dat “iedereen” tijdens een aanval denkt dat hij een hartaanval heeft en iedereen hypochondrisch is. “Speak for yourself” denk ik dan. Ik vind het jammer dat mensen die aan hyperventilatie lijden direkt (ook van de medici) een stempel opgedrukt krijgen, “die denkt natuurlijk dat hij iets aan zijn hart mankeert”.
  Heb ik nooit gedacht. Maar ik heb wél veel last van de symptomen. Dat blijft. Het boekje probeert je te wijzen op het feit dat het “slechts” hyperventilatie is. Op zich heel correct en nuttig. Maar er zijn andere boekjes die dit beter doen en vooral uitgebreider (ook al zijn het ook maar dunne werkjes).
  Dit ‘hoera’ boekje is voor mij iets te ‘simpel’ van opzet en bevat veel te veel herhalingen in sloganeske vorm. Misschien “pakt dat” bij sommige lezers. Maar ik las al betere werkjes over dit onderwerp.

   
 5. gezondheidrubriek.nl

  Het is een sympathiek idee dat Alexander Odijk andere mensen niet wil onthouden hoe hij van zijn hyperventilatie is afgekomen. De toon van het boek is dan ook heel positief: Ik kan het, dus jij kan het ook. Er zijn vast mensen die door het lezen ervan geholpen worden.

   
 6. phabs

  ik vind het boekje een echte eye-opener, die je net op een andere manier naar hyperventilatie laat kijken, en ook laat zien in welke negatieve spiraal je kan blijven hangen, ben vanochtend begonnen met lezen, en ben nu al een stuk rustiger! ben er niet na 2 uurtjes van af, maar ben wel overtuigd als het boekje goed tot me doordringt dat het allemaal makkelijker zal worden!

   
 7. misslittlelady

  Hoera ik heb hyperventilatie laat je anders tegen hyperventilatie aan kijken. Als je hyperventilatie hebt is dit een plezier om te lezen, je wordt er zeker rustiger van en door de vragen die telkens gesteld worden ga je echt over jezelf nadenken. Hyperventilatie is een taboe en wordt als negatief bestempeld, ok dat is het zeker ook, maar het is ook hoera. Ik heb er namelijk ontzettend veel van geleerd.

   
 8. Haron

  De schrijver van dit boek is een ervaringsdeskundige. Hij heeft zelf veel last gehad van hyperventilatie en heeft een uitweg gevonden uit de vicieuze cirkel van gedachten, angst en lichamelijke reacties. Voor de schrijver heeft de rationele uitleg over hoe het nou precies in elkaar zit met hyperventilatie het grootste helende effect gehad. In vakjargon heet uitleg over een aandoening (en informatie over hoe er mee omgegaan kan worden) psycho-educatie. Dit boek vorm een mooie aanvulling op psycho-educatie omdat het uit eerste hand verteld wordt. Het versterkt het besef dat hyperventilatie veroorzaakt wordt door een verkeerde manier van ademhalen en onrealistische gedachten over de oorzaken ervan. Het boek is eenvoudig geschreven en bevat veel herhalingen, maar dat is misschien juist goed, omdat mensen met hyperventilatie soms de neiging hebben om vrij snel weer te twijfelen aan de uitleg. Voor mensen die meer wetenschappelijke kennis over hyperventilatie zoeken is dit boekje niet aan te raden.

   
 9. Miryam

  Hoewel ik er heel sceptisch tegenover stond (Hyperventilatie is toch iets lichamelijks..?) heeft Alexander mij met dit boek kunnen overtuigen van het tegendeel. Ik heb na het lezen nu al een maand niet meer gehyperventileerd! Hoera, ik heb weer een leven!!!

   
 10. kappagirl

  Ik heb veel geleerd van dit boek. Het fijne is ook dat dit boek dun is en je niet te lang over doet. Alleen deze persoon is wel echt makkelijk van zijn hyperventileren afgeraakt. Zou beter zijn als iemand een boek schreef die wat meer heeft meegemaakt en meer uitleg geeft dan beter denken. Ik zit ook in de cirkel en weet niet of ik volgende week in de winkel in de rij van de kassa sta als beter denken me ook zal helpen.

   
 11. Webmaster

  Ivo stuurde deze week een mailtje dat ik toch echt even wilde delen:

  WTF. Al 5 jaar loop ik dag in dag uit te ‘kutten’ met hyperventilatie. Ik heb alles geprobeerd: ademhalingstherapie, kalmeringstabletten, ontspanningsoefeningen enz… 2 maanden geleden heb ik je boek gelezen en sindsdien heb ik niet meer gehyperventileerd! Ik heb geen idee wat er gebeurd is, ik doe (voor zover ik weet) niets anders maar ik heb me in jaren niet zo goed gevoeld!

  Dank je wel Alexander! Ik heb geen idee wat je gedaan hebt met me maar ik heb eindelijk weer een gewoon leven!

  Ivo

   

Geef een reactie

Close